Що таке кето-дієта і як отримати з неї максимальну користь?
Однією з сьогоднішніх гарячих тенденцій схуднення є кетогенна дієта, яку часто називають просто «кето».
Багато хто почав пробувати цю дієту, тому що вона дає їм змогу побалувати себе продуктами з високим вмістом жиру і при цьому худнути. Незважаючи на те, що останнім часом таке харчування набуло популярності, проте існує воно вже давно. Ми розповімо вам про наукову основу результатів, і про те, що вам потрібно знати, якщо ви зацікавлені спробувати кето самостійно.
Що таке Кето?
Кето з'явилася в 1920-х роках, коли її розробили як терапію епілепсії. Сьогодні це одна з найпопулярніших дієт. Він заснований на споживанні дієти, що складається з 60-80 відсотків жирів, 15-30 відсотків білків і 5-10 відсотків вуглеводів. Це те, що дозволяє вам побалувати себе тими продуктами з високим вмістом жиру, від яких так багато інших дієт жорстко змушують вас триматися подалі. Але як це може працювати насправді, якщо це йде в абсолютно протилежному напрямку, від інших дієт?
Як працює кето?
Відповідь полягає в процесі, званому кетозом. У той час як кетогенна дієта дозволяє їсти вам продукти з високим вмістом жиру, макаронні вироби та інші продукти з високим вмістом вуглеводів заборонені. Це ключ до того, що змушує дієту працювати. Давайте подивимося, з наукової точки зору, чому.
В організмі є два джерела енергії: глюкоза і жир. Глюкоза є основним джерелом палива для вашого тіла і в те, на що перетворюються вуглеводи. Не маючи достатньої кількості глюкози або вуглеводів, щоб задовольнити ваші потреби, організм переходить у стан кетозу і починає витягати енергію зі своїх жирових запасів. Для цього ваша печінка перетворює жир на жирні кислоти, які потім використовуються для палива, в процесі, званому ліполізом. Що довше ви обходитеся без вуглеводів і глюкози, то довше ваше тіло змушене спалювати жир.
Для кето-дієти протягом перших двох-чотирьох тижнів, щоб викликати кетоз, рекомендується вживати не більше 20 грамів вуглеводів на день. Після початку кетозу можна збільшити кількість вуглеводів до 50 грамів на день. Якщо ви почнете їсти ще більше, ви ризикуєте втратити кетоз і, отже, перестати худнути.
Як ви можете покращити кето-дієту?
Одна з найбільших проблем з кето-дієтою полягає в тому, що організм не завжди налаштований на те, щоб перетравлювати таку велику кількість жиру. Оскільки ми зазвичай їмо більше цукрів і вуглеводів, наш організм виробляє ферменти в кишечнику, які більше призначені для руйнування цих продуктів, ніж жирів. Такі різкі зміни в харчуванні, в кількості споживання жирів, ви можете відчувати проблеми з травленням, такі як печія, нетравлення шлунка, гази, здуття живота або рідкі випорожнення.
Харчування по кето не дає можливості повноцінно отримувати натуральні ферменти в наш раціон. Більшість продуктів з високим вмістом ферментів не допускаються в кето через високий вміст вуглеводів. Для багатьох добавки стають найкращим варіантом для полегшення травлення під час кето-дієти.
Які ферменти потрібні?
Є два ферменти, які корисні для людей на кетогенній дієті: ліпаза і протеаза. Ліпаза допомагає організму розщепити жир, а протеаза - білок.
Ліпаза є основним ферментом, що бере участь у травленні ліпідів (жирів). Він працює шляхом гідролізу ліпідів з утворенням жирних кислот і гліцерину. Під час дієти з високим вмістом жиру ваша підшлункова залоза може не виробляти достатньо ліпази, а добавки можуть допомогти заповнити цю прогалину.
Протеаза працює для перетравлення білка шляхом розбиття пептидних зв'язків великих білків на більш дрібні ланцюжки пептидних і амінокислот шляхом гідролізу. Дієта з високим вмістом білка може спричинити дискомфорт під час травлення і гази, тому добавки часто необхідні для правильного травлення білка.
І ліпаза, і протеаза включені часто зустрічаються в комплексах, які є у нас на сайті, і можуть бути хорошим вибором добавок для людей, які дотримуються кето-дієти.
Не поповнення ферментів - одна з найбільших помилок, які багато людей роблять під час запуску кетогенної дієти. Завдяки добавкам ви можете отримати бажані результати, перетравлюючи необхідну вам їжу.
Переглянути ферменти та отримати консультацію можна у на сайті: